Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Ζητάς να ερωτευθείς

 


Ζητάς να ερωτευθείς, και καλά κάνεις.


Ζητάς κάποιον να σε βγάλει από την κατάσταση του γκρίζου και να σε οδηγήσει στο χρώμα, στη χαρά, στο γέλιο. Όλα όσα ζητάς είναι όμορφα και τα θέλουν όλοι. Αλλά …..

Τι κάνεις για να φύγεις από το γκρι; Ποιες είναι οι δικές σου προσπάθειες να βοηθήσεις τον εαυτό σου να βρει αυτό που κάτι μέσα του  αναζητά; Ποιος είναι ο δικός σου αγώνας για να φτάσεις στο στόχο σου; Οι άλλοι;

Οι άλλοι φροντίζουν για τον εαυτό τους. Κι αν μέσα στο δικό τους «όνειρο» υπάρχεις εσύ, τότε σου δίνουν κάτι από την φροντίδα τους για να πετύχουν τ’ όνειρό τους.

Υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις. Ναι σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις.

Όταν κάποιος σου δίνει ΟΛΟ του το Είναι, τα πάντα, εσύ τι του πρόσφερες; Σκέψου το, μην τ’ αποφεύγεις; Τι του προσφέρεις;

 Όλοι αναζητούν το χρώμα. Όλοι θέλουν να φύγουν από το γκρι. Κάνουν όμως και προσπάθειες. Δεν περιμένουν από τον ….άλλο, να έρθει και να τους προσφέρει το χρώμα. Πρέπει να το έχει κι αυτός (ο άλλος) το χρώμα και να θέλει να το προσφέρει σε κάποιον. Γιατί; Διότι θεωρεί ότι μέσα από αυτόν …τον άλλο θα πραγματοποιηθούν τα δικά του όνειρα. Διαφορετικά θα δει και θα προσπεράσει. Ή θα μείνει να ξαποστάσει και θα συνεχίσει το δρόμο του.

Τι θέλω λοιπόν; Πώς μπορώ να το υλοποιήσω; Τι προσπάθειες πρέπει να κάνω; Μόνο μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία πετυχαίνει κανείς το στόχο του.

Εκτός κι αν ..ερωτευθεί το στόχο του ή τον Θεό. Τότε όλα έρχονται.

Δ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου