Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πώς να θωρακιστούμε;


Πώς να θωρακιστούμε;




Μας έπεσαν απανωτά δυο κακοκαιρίες στα Χανιά, και έκαναν τους περισσότερους να πελαγώσουν. Δεν αμφισβητεί κανένας ότι οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες και θα απαιτήσουν δραστικές και γρήγορες ενέργειες για να ξαναβρούν οι κάτοικοι τον ρυθμό τους και την ηρεμία τους.
Υπάρχουν και ανθρώπινες απώλειες, αλλά ποιος φταίει; Κι εκεί η Μητέρα Φύση; Ο Δημιουργός; Όλοι εκτός από εμάς;
Και γιατί τόση γκρίνια, που κάνει τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας να πιστεύουν ότι ο νομός Χανίων χάθηκε, έσβησε από τον χάρτη;
Μήπως αντί να γκρινιάζουμε είναι καιρός να ανασκουμπωθούμε και να δούμε ο καθένας μας τι κάνει απέναντι στον εαυτό του και στο περιβάλλον του;
Τα φυσικά γεγονότα και γενικώς τα γεγονότα συμβαίνουν όχι από τύχη. Δεν τυχαίνουν, αλλά συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ο Δημιουργός μας και η Μητέρα Φύση δεν θέλουν να μας εκδικηθούν, αλλά μας στέλνουν γεγονότα, για να μας ξυπνήσουν από τον βαθύ ύπνο μας κι ας πιστεύουμε ότι είμαστε συνειδητοί, ξύπνιοι συνεχώς.
Πάνω από εμάς, σε άλλες διαστάσεις, όπως και η κβαντική φυσική έχει αποδείξει, υπάρχουν δυνάμεις που φροντίζουν για μας. Όταν όμως εμείς ξεχνάμε αυτήν την βασική σχέση, έρχονται με διάφορα γεγονότα να μας θυμίσουν αυτήν την σχέση. Κι εμείς αντί να «ξυπνήσουμε» και να συνέλθουμε, γκρινιάζουμε, παραπονιόμαστε, και …….. ξανακοιμόμαστε, τον «ύπνο του δικαίου»!!!!!!
Έχουμε την κοινή λογική να σκεφθούμε ότι ο ΒΟΑΚ έγινε το 1970 και τα πλαϊνά πρανή ήταν φανερό ότι με αρκετό νερό, ή ένα μικρό σεισμό θα κατέβαζαν χώματα και πέτρες στον δρόμο. Επίσης, με κοινή λογική θα βλέπαμε ότι κάποιες γέφυρες δεν είναι αιώνιες γιατί υπάρχουν συνεχείς φθορές από το νερό. Ακόμη, κοινή λογική χρειάζεται όταν πάμε και χτίζουμε δίπλα στις όχθες ποταμού επειδή τάχα τα τελευταία χρόνια δεν κατεβάζει νερό. Όταν κατεβάζει όμως;;;
Η λύση είναι να θωρακιστούμε πρώτα μέσα μας προσπαθώντας να θυμηθούμε και να «επικοινωνούμε» με τον Δημιουργό μας, όπως κι αν ονομάζει ο καθένας μας αυτήν την δύναμη.
Η δεύτερη λύση είναι να φροντίζουμε σήμερα αυτό που ίσως αύριο ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στους διπλανούς μας.
Το τρίτο είναι να έχουμε κοινή λογική. Όταν το αυτοκίνητο πατά σε 80 πόντους περίπου εδάφους (4Χ20 πόντους η κάθε ρόδα), πώς θα κρατηθεί στα ορμητικά νερά ή στον πάγο;
Κοινή λογική λοιπόν στις πράξεις μας και επικοινωνία με τον Θεϊκό μας Πατέρα γιατί αυτός κανονίζει τα πάντα, ανάλογα με τις πράξεις μας.
Δεν έχω σκοπό να βάλω φόβους σε κανέναν αλλά η Γη και η Μητέρα Φύση αντιδρά στο κακό που της κάνουμε και μας «ταρακουνά» για να μας ξυπνήσει και να διορθωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου