Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Εκλείψεις καλοκαιριού 2018


Εκλείψεις καλοκαιριού
Έκλειψη ηλίου στις 13 Ιουλίου, έκλειψη σελήνης με διάρκεια περίπου 2 ωρών στις 27 Ιουλίου και έκλειψη ηλίου στις 11 Αυγούστου ακριβώς στις 12 το μεσημέρι για τα Χανιά.
Μένοντας στην τελευταία και εντυπωσιακή έκλειψη της σελήνης, που κοκκίνισε, σκοτείνιασε και με τον Άρη συνοδό δίπλα της φάνταζε ακόμη πιο θεαματική.
Μας έφερε όμως γεγονότα. Φωτιές και θανάτους στην Αθήνα, πλημύρες στην Ινδία και Ιαπωνία, σεισμό στην Ινδονησία, χαλάζι σαν καρύδι στο Μεξικό. Όλα τα γεγονότα συνοδεύονταν από θανάτους. Επίσης θερμοκρασίες μεγάλες ακόμη και στην Σουηδία που εναλλάσσονται με καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι.
Αστρολογικά, την στιγμή της έκλειψης ο Β. δεσμός ήταν στον Λέοντα και στον 5ο οίκο που μας προειδοποιεί ότι οι άνθρωποι ωθούνται να μένουν μόνοι, χωρίς ώμο να ακουμπήσουν για να μάθουμε να στηριζόμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό. Η ανέμελη συμπεριφορά τέλος. Τα άχρηστα σχέδια για την ζωή δεν οδηγούν πουθενά. Η ανεμελιά της προηγούμενης ζωής καθώς και των προηγούμενων ζωών δεν βοηθά πλέον, ενώ αντίθετα μεγαλώνει τα προβλήματα.
Οι περισσότεροι ξοδεύουμε τον καιρό μας ονειροπολώντας, ταξιδεύοντας στις θολές φαντασιώσεις μας. Χρειαζόμαστε ένα δυνατό «ταρακούνημα» για να ξυπνήσουμε. Βυθισμένοι στις πολλές σκέψεις μας γινόμαστε έρμαια στην παραζάλη μας. Το ταρακούνημα έρχεται για να ξυπνήσουμε και να πάρουμε στα χέρια μας την μοίρα μας. Πρέπει να μάθουμε την έννοια της αυτοπειθαρχίας και το να καθοδηγούμε τον εαυτό μας. Όταν αποφασίσουμε και το κάνουμε η βοήθεια «άνωθεν» έρχεται.
Μηνύματα ήταν όλα αυτά, όσα συνέβησαν πάνω στον πλανήτη τις ημέρες αυτές. Ήταν σκηνές από το «έργο» που θα ακολουθήσει και προειδοποιεί όποιον θέλει να ακούσει.
Η έκλειψη της 11ης Αυγούστου 2018 στο μεσουράνημα, καταμεσήμερο, θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, στην κυβέρνηση, στην επικοινωνία και στις μεταφορές.
Τα μαθήματα για δημιουργία θεμελίων μέσα μας, μέσα από μοναξιά, απώλειες συνεχίζονται. Πολλοί ίσως νοιώσουν διάθεση φυγής από το περιβάλλον τους, αλλά πρέπει να υπερισχύει η αγάπη προς την οικογένεια. Όχι στην απαισιοδοξία, διότι τότε όλα γιγαντώνονται. Έχουμε την ευκαιρία να διδαχθούμε πολλά από τα γεγονότα αυτής της έκλειψης, όποιος φυσικά θέλει, όποιος αναζητά, όποιος προβληματίζεται για την ίδια την ζωή σε βάθος.
Η Φύση διδάσκει. Προσπαθεί να μας προειδοποιήσει, να μας βοηθήσει για να την βοηθήσουμε. Κι εκείνη έχει προβλήματα από εμάς τους ανθρώπους. Ανάγκη να συνεργαστούμε με την Φύση, διότι διαφορετικά θα αντιδράσει ακόμη πιο έντονα και τότε θα είναι πλέον αργά. Δεν θα υπάρχει χρόνος για προβληματισμό, μελέτη, μάθηση, αλλαγής μέσα μας τρόπου ζωής, αξιών, πιστεύω.
Ακόμη μπορούμε, είμαστε στις προειδοποιήσεις.
Δ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου